01

Voorwoord

02

Dit was ons jaar in 2022

03

Reflecteren op Koersvast Samenwerken

04

Kwaliteit in 2022

05

Zuidwester in getallen

06

Medezeggenschap

Zuidwester voor Werk stopt per 1 januari 2023

Zuidwester voor Werk stopt per 1 januari 2023

Zuidwester heeft het besluit genomen om per 1 januari 2023 het onderdeel ‘Zuidwester voor Werk’ te beëindigen. We gaan de komende jaren meer focus aanbrengen in de dingen die we doen. Zuidwester voor Werk en jobcoaching zijn geen kernactiviteiten voor Zuidwester. Daarnaast is Zuidwester voor Werk al een aantal jaar een verlieslatend onderdeel van Zuidwester.

Hoe nu verder tot 1 januari 2023?
Zuidwester voor Werk neemt geen nieuwe trajecten meer aan. De huidige cliënten van Zuidwester voor Werk zijn door hun jobcoaches geïnformeerd. Lopende trajecten tot en met 31 december 2022 worden in principe door Zuidwester voor Werk afgerond. Er zijn trajecten die doorlopen na 31 december. Het UWV of de gemeente gaat op zoek naar een partij die deze trajecten kan overnemen.

Geen gevolgen voor onze interne cliënten
Op dit moment worden onze jobcoaches zeer beperkt ingezet voor cliënten die bij Zuidwester wonen. Ontwikkelkansen en mogelijkheden van cliënten zijn en blijven belangrijk en zullen zeker gestimuleerd worden. Wanneer cliënten de mogelijkheid hebben om over te stappen naar het bedrijfsleven zal dit vanuit de dagbesteding begeleid worden. We zijn van mening dat we de kennis van een jobcoach in huis moeten houden, maar het in stand houden van een aparte stichting is hiervoor niet noodzakelijk.

Deel deze pagina!
Terug naar boven