01

Voorwoord

02

Dit was ons jaar in 2022

03

Reflecteren op Koersvast Samenwerken

04

Kwaliteit in 2022

05

Zuidwester in getallen

06

Medezeggenschap

Opening milieustraat Hernesseroord Zuidwester

Opening milieustraat Hernesseroord Zuidwester

Op de zonnige vrijdag 18 maart, de internationale Dag van het Recyclen, werd onze vernieuwde milieustraat op het terrein Hernesseroord in Middelharnis officieel geopend. Wethouder Markwat deed de officiële openingshandeling en knipte met hulp van twee bewoners een lint van afval door.

Regiomanager Bianca Meulenbroek–Hoitzing vertelde dat de opening van de milieustraat gelijk het startsein is voor medewerkers en cliënten van Zuidwester regio Goeree-Overflakkee om met elkaar nog actiever aan de slag te gaan met het scheiden van afval. “We gaan samen aan de bak voor een beter milieu!”, aldus Bianca.

Ramon de Ceuninck van Capelle was namens Renewi aanwezig. Ramon: “We zijn blij dat we met Zuidwester mee mochten denken en deze milieustraat konden realiseren. Renewi wenst de afvalhelden van Zuidwester veel succes met het recyclen en schoonhouden van onze wereld.”

Voorafgaand aan de opening hadden veel cliënten samen met medewerkers gewerkt aan kunstwerken gemaakt van afvalmateriaal. Zij deden mee aan een wedstrijd en konden een prijs winnen. Tijdens de opening maakte wethouder Markwat bekend dat de cliënten van dagbesteding ’t Want 1A de prijs hebben gewonnen. Zij wonnen een heerlijke high-tea voor heel de groep bij brasserie Dok16. Hugo nam de prijs in ontvangst.
De kunstwerken blijven voorlopig nog even tentoongesteld in de kwekerij op Hernesseroord. Iedereen is van harte welkom om deze te komen bewonderen.

In de nieuwe milieustraat staat een glascontainer, perscontainer voor restafval en GFT en ondergrondse PMD containers, papiercontainers en een container voor incontinentiemateriaal. Deze containers zijn alleen te gebruiken door medewerkers en cliënten van Zuidwester.

Deel deze pagina!
Terug naar boven