01

Voorwoord

02

Dit was ons jaar in 2022

03

Reflecteren op Koersvast Samenwerken

04

Kwaliteit in 2022

05

Zuidwester in getallen

06

Medezeggenschap

Nieuw bij Albeda: breed basisjaar zorg en welzijn

Nieuw bij Albeda: breed basisjaar zorg en welzijn

Voor jongeren die geïnteresseerd zijn in de sector zorg en welzijn biedt Albeda Zorgcollege een nieuwe brede opleidingsroute aan. Via werkplekleren maken jongeren kennis met meerdere werkvelden en kanten van zorg en welzijn, waaronder het werken in de gehandicaptenzorg bij Zuidwester. Het leren in én van de beroepspraktijk staat hierbij centraal.

Werkplekleren
In het eerste studiejaar gaan studenten al snel aan de slag in de praktijk en wisselen ze drie keer van praktijkplaats. Hierdoor komen zij in aanraking met het vakgebied van verpleegkundige zorg, verzorging (ouderenzorg) en maatschappelijk zorg (woonbegeleiding en dagbesteding voor ouderen en mensen met een (verstandelijke) beperking) bij CuraMare, Sjaloom Zorg en Zuidwester. De studenten leren van wat zij tegenkomen in de praktijksituatie, waarbij ze begeleiding krijgen vanuit de opleiders in de praktijk en de docenten van Albeda.

Keuze maken
Aan het einde van het eerste studiejaar volgt, op basis van opgedane praktijkervaring en getoonde resultaten, een studieadvies voor de opleiding Verzorgende-IG (niveau 3), Maatschappelijke zorg (niveau 3 of 4) of Mbo-verpleegkundige (niveau 4) en gaan de studenten verder in het gekozen traject. De opleiding Mbo-verpleegkundige duurt dan maximaal drie jaar. De opleidingen Verzorgende-IG en Maatschappelijke zorg duren dan maximaal twee jaar. Studenten kunnen ook kiezen voor de combi-opleiding VIG/MZ (bbl – niveau 3).

Dit brede basisjaar zorg en welzijn start, bij voldoende aanmeldingen, in augustus 2022 en wordt alleen aangeboden op de Beroepscampus in Sommelsdijk.

Meer info over deze opleiding? Bekijk deze pagina op de website van Albeda.

Deel deze pagina!
Terug naar boven